Language

Egyre több cég, vállalkozás dönt úgy, hogy működésének irányelveibe beépíti a környezettudatos gondolkodást. A szelektív hulladékgyűjtés, a papírmentes iroda vagy akár az energiahatékonyság mellett megjelentek a munkatársakat ösztönző és támogató intézkedések is. Ilyen ösztönzés lehet, hogy például ásványvíz helyett a csapvizet részesítsék előnyben, vagy a közlekedésükhöz válasszák a kerékpárt, akár irodai tusolóval téve komfortossá ennek megvalósítását. 

Ti mennyire ösztönzitek a fenntartható gondolkodást?

Amennyiben te is szeretnéd, hogy céges kultúrátokban még inkább megjelenjen a fenntartható gondolkodás, akkor figyelmedbe ajánljuk legújabb kezdeményezésünket.

Vajon HR szakemberként/cégvezetőként miért lehet érdekes számodra a fenntartható divat felütés? Olvass tovább és azonnal eláruljuk!

Cégünk, a lulo (RE) minden szolgáltatása a fenntartható divat jegyében született meg. Elsődleges célunk, hogy a ruhajavítás és átalakítás területén újfajta, minőségi szolgáltatással adjunk kedvet ahhoz, hogy mindenki adjon még egy esélyt a megsérült, átalakításra szoruló ruhaneműjének, ezzel is nagy mértékben csökkentve az ökológiai lábnyomán.

"Ha egy ruhadarabot csak 9 hónappal tovább viselünk, az 20%-kal csökkenti a lábnyomát." 

(greendex.hu)

Pár további szomorú adat:

 • 2.700 liter víz szükséges egyetlen póló legyártásához. Ebből a mennyiségből egy ember 2,5 évig jutna ivóvízhez
 • a szintetikus anyagok mosása révén a becslések szerint évi 0,5 millió tonna mikroszál kerül az óceánokba
 • becslések szerint a divatipar felelős a globális szén-dioxid kibocsátás 10%-áért
 • az európaiak évente közel 26 kg textilt vásárolnak és körülbelül 11 kg-ot dobnak ki
  Forrás és további részletek: Európai Parlament

Úgy gondoljuk az elmúlt évek fastfashion trendje nem arra sarkallta az embereket, hogy javíttassák ruháikat, hanem új, és új és új ... vásárlására. Ennek nyomán a ruhajavítók szolgáltatási színvonala sem fejlődött. Alagsorok pincéiben, plázák pár négyzetméteres helységeiben, lakások hátsó szobáiban fogadják a vendégeket, sok esetben elavult gépekkel és technikákkal. Ruhaműhelyünk ezt szeretné megreformálni!

Mi az ajánlatunk?

Nézzük miből indultunk ki. A munkavállalók nagytöbbsége reggeltől késő délutánig dolgozik, így alig marad ideje arra, hogy ruhajavítóba adja a leszakadt gombú ingét, túl bő nadrágját.... Minél tovább lapulnak ezek a ruhadarabok a szekrényekben annál biztosabbá válik, hogy a kukában végzik és újra cserélik.

Arra biztatnánk, hogy ösztönözd a munkavállalóid arra, hogy a fenntartható gondolkodás jegyében, megjavíttassák a ruháikat.

Az ajánlatunk:

Rendszeres időközönként (pl. havonta) fix időpontban, szakembereink az irodátokban felveszik a javítandó ruhákat, szükség esetén konzultálnak a kivitelezési opciókról. A javítást követően (határidő: a ruhák mennyiségének függvényében) visszaszállítjuk a ruhákat az irodátokba.

A ruhák javítását magasan képzett szakembereink végzik (fairtrade munkakörülmények között), belvárosi, modern ruhaműhelyünkben, ahol korszerű gépeken, minőségi alapanyagokkal dolgoznak.

Miért éri ez meg számotokra?

  Valódi segítség a munkavállalók számára - valós problémára ad választ + időspórolás
   Szállítási költség 0Ft - a kiszállás és visszaszállítás költségét elengedjük
    A HR csapat egy kulcsrakész megoldással tudja a fenntartható gondolkodást erősíteni a cégben
     A ruhákat magasan képzett szakemberek javítják - prémium márkák javításában is sok éves tapasztalat
      Igény esetén előadásokat/tréningeket is szívesen tartunk fenntartható divat témában

       Mi a lehet a te döntésed? 

       • Először is, hogy bevezeted-e, ezt az újfajta céges fenntarthatóságra való ösztönzést
       • A második, hogy ennek költségét a munkavállaló téríti-e meg vagy esetleg a cég szab egy bizonyos fix keretet ennek finanszírozására

       Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, keress meg minket a hello@lulo.hu email címen keresztül és kidolgozzuk a számotokra legjobb konstrukciót vagy segítünk válaszokat találni a felmerült kérdéseitekre.