Mit is szeretne a lulo(RE)?

Javítani, cserélni, foltozni, stoppolni, felvarrni, megvarrni, "új életet adni"! #repair
Sokan sokféleképpen közelítenek a fenntartható jövő kérdéséhez. A lulo(RE) márkánkkal mi az öltözködés oldaláról szeretnénk felhívni a fenntarthatóságra a figyelmet. Fő szolgáltatásunk a ruhajavítás és ruha átalakítás, melyet úgy gondoljuk, hogy Magyarországon kiemelkedő körülmények között tudunk biztosítani. Varrónőink kényelmes munkakörnyezetben dolgoznak a megsérült, átalakításra váró ruhadarabokon prémium minőségben. 

Miben hiszünk?

Hiszünk abban, hogy a ruhajavítás nem ciki, sőt menő! Legyél büszke, hogy te azok közé tartozol, akik értéket teremtenek azzal, hogy javíttatnak! 
Célunk egy olyan országos hálózatot kiépítése, ami a digitális megoldásoknak köszönhetően mindenki számára elérhetővé teszi a ruhajavítást!
Hiszünk benne, hogy a jövő mindannyiuk kezében van és már ma tehetünk érte! 
Egy lyukas póló biztos lapul a szekrényben, ami csak arra vár, hogy újra használd! Látogass el hozzánk vagy add le rendelésed online és tegyél te is a fenntartható jövőért (és persze a kedvenc ruhadarabjaidért)! 
#lulore #renewinbudapest

Mit mondanak a statisztikák?

Vannak statisztikák, miszerint az európaiak évente közel 26 kg textilt vásárolnak és körülbelül 11 kg-ot dobnak ki. Szintén statisztikai adatok bizonyítják, hogy egy ruhadarabot minél tovább hordasz (akárcsak 3 hónappal), annál inkább csökkented az ökológiai lábnyomát.

Mi mit mondunk?

Azt mondjuk, hogy ruhát nem azért érdemes javíttatni, mert olcsóbb, mint újat venni. Előfordul, hogy egyáltalán nem olcsóbb egy kabát teljes bélését kicserélni, mint egy újat vásárolni. Viszont megéri! Megéri, ha szereted azt a kabátot! Megéri, ha egyedi ruhadarabot szeretnél hordani! Megéri, ha tudatosabban szeretnél élni!
De azt nem mondjuk, hogy bűnös vagy, ha fastfashion üzletben vásárolsz vagy ha szeretsz új ruhákat beszerezni. Csak azt szeretnénk üzenni, hogy érdemes mást is számításba venned, az eddig megszokott rutinodtól eltérően! #rethink

Miben hozunk változást?

Azt gondoljuk, hogy az elmúlt évek fastfashion irányzata teljes mértékben háttérbe szorította azt a gondolkodást, hogy a ruhákat van értelme megjavítani. Az olcsó árak, a gyors és könnyű beszerezhetőség arra ösztönözi a vásárlókat, hogy felhalmozzanak és vásároljanak újat a régi helyett. A már használt darabokat felejtsék el. Ennek nyomán a ruhajavítók szolgáltatási színvonala sem fejlődött. Alagsorok pincéiben, plázák pár négyzetméteres helységeiben, lakások hátsó szobáiban fogadják a vendégeket, sok esetben elavult gépekkel és technikákkal.  Ruhaműhelyünk ezt szeretné megreformálni!